ExoWalk

var sc_project=12766302; var sc_invisible=1; var sc_security="13362047"; " class="i12">

Proiectul “Despre ExoLumi în plimbare prin Grădina Botanică din Cluj-Napoca“, pe scurt proiectul “ExoWalk“, a fost selectat pentru finanțare de către  Europlanet Society în cadrul programului de finanțare pentru popularizarea științei pentru marele public (Public engagement Funding scheme).

Proiect Finanțat:

Impactul proiectului:

     Proiectul “Despre ExoLumi în plimbare prin Grădina Botanică Cluj-Napoca” își propune să captiveze cat mai multe persoane din publicul larg. Expoziția noastră de postere interactive, atelierele de astrobiologie și website-ul au fost concepute pentru a se adresa unor grupuri de vârstă cât mai diverse și pentru a răspunde nevoii de materiale educative în limba română pe teme generice de Astrobiologie. Prin intermediul website-ului nostru, propunem lecții și  activitâți ce pot fi cu ușurință încorporate de profesori în activitatea de la clasă.l

    Pentru a acea un impact cat mai mare, am aliniat obiectivele proiectului nostru cu obiectivele și țintele de dezvoltare sustenabilă definite de Organizația Națiunilor Unite (https://sdgs.un.org/goals), ca “o chemare urgentă la acțiune a tuturor țărilor - dezvoltate sau în dezvoltare - într-un parteneriat global“ pentru o lume mai bună.

Target 3.4

Target 4.3, 4.7

1.  Proiectul nostru propune un traseu de plimbare prin Grădina Botanică care să inspire oamenii să se conecteze cu Natura și chiar cu Universal prin intermediul Astrobiologiei. Conexiunea cu Natura aduce beneficii importante stării de bine a omului atât fizice cât și psihice.

2. Proiectul nostru propune publicului  o modalitate plăcută și accesibilă de a dobândi noi cunoștințe pe tema Astrobiologiei și de asemenea informație utilă despre carierele științifice interconectate cu domeniului Astrobiologiei.

 3. Proiectul nostru are un mesaj important pentru marele public “NU există planeta B!“, un mesaj menit să mărească gradul de conștientizare a publicului cu privire la nevoia Acțiunii pentru protejarea climei și a planetei.

Target 13.3

Target 17.16

 4. Pentru a atinge obiectivele proiectului nostru, promovăm și activăm parteneriate cu diferite Instituții pentru a comunica cu publicul despre Astrobiologie și nevoia acțiunii pentru protejarea climei și a planetei.