12/05/2022

Blog Post

ExoWalk

Dragi cititori,


        Astăzi se lansează site-ul proiectului nostru ExoWorld Walk care pentru noi reprezintă prima interacțiune a proiectului nostru cu publicul larg.

Dragi cititori,


A venit în sfârșit vremea bună și ne putem în sfârșit plimba în aer liber. Și tocmai despre plimbare și implicit conexiunea cu Natura și beneficiile ei, vreau să vă vorbesc și eu în blogul de azi.


Conform specialiștilor, relația noastră cu Natura este vitală pentru sănătatea noastră emoțională, psihică și chiar fizică. O relație cu Natura presupune că într-o mai mică sau mai mare măsură noi observăm, apreciem și ne gândim la natura care ne înconjoară. Beneficiile conexiunii cu Natura sunt pe măsura calității relatiei. Adică într-o relație ideală cu Natura, ne simțim conectați la ea, ne simțim atașați emoțional de Natură. O astfel de conexiune se poate obține prin activități care implică toate simțurile noastre în dezvoltarea relației cu Natura: apreciem furmusetea naturii ascultând trilul păsărilor, atingând scoarța copacilor, mirosind florile, simtind adierea vântului, simțind chiar lumina printre crengile copacilor la plimbare prin pădure, plantând în grădina, etc. Chiar și  la nivel fizic suntem conectați cu Natura, spre exemplu este constatat ca intunecimea nopții influențează calitatea somnului, dar despre pastrarea calității cerurilor întunecate vom vorbi într-un alt articol. 


Nu trebuie să fim tot timpul în Natura pentru a fi conectați la ea. Faptul ca ne gândim la Natura și o apreciem, chiar și urmărirea unor documentare despre Natura ajuta. Dar nu uitați, beneficiile sunt pe măsură calității relației cu Natura!!!


Care anume sunt beneficiile? În primul rând oamenii conectați la Natura sunt mai Fericiți. Conform unei cercetări a Fundației pentru Sănătate Mintala din Marea Britanic, publicată în revista Nature,  Natura poate genera o multitudine de emoții pozitive cum ar fi calm, bucurie, creativitate și chiar poate facilita concentrarea. Conexiunea cu Natura reduce nivelul stărilor de depresie și  anxietate. Însă, O natura murdarita cu gunoaie aruncate ici colo nu ajuta la depresie.


Natura e peste tot suntem obișnuiți sa spunem, dar recunoaștem ca ne plac unele locuri din Natura mai mult ca altele, ca ne putem conecta cu Natura mai bine într-un anume parc sau la plimbare cu bicicleta printr-o anume pădure. De ce? Pentru ca din nou calitatea contează. În era moderna în care trăim, calitatea spațiilor deschise include proximitate, accesibilitate pentru toți și atmosfera plăcută fără factori care sa tulbure și sa distragă cum ar putea fi gălăgia, sentimentul de teama sau de nesiguranță toate amprente umane asupra spațiilor verzi din parcuri. 


Concluzia articolului din Nature este că atenția tuturor trebuie sa se mute de la a face pe ceilalți să viziteze anumite locuri din natura, la a ne concentra pe modul în care acești oameni în Căutare de Natura pot sa se conecteze la ea într-un mod cât mai profund.


Calitatea relației cu Natura este cea care ne aduce beneficiile și dacă va gândiți bine tot ce trebuie sa punem din partea noastră pentru a ne conecta cu Natura este bucuria de a fi aici și acum…

                                                               Dana Ficut-Vicas, 12 Mai 2022

 
var sc_project=12766302; var sc_invisible=1; var sc_security="13362047"; " class="i7">

To comment, press the button:

Pentru a posta un comentariu:

Instrucțiuni pt. postarea comentariilor:

1. Vă rugăm introduceți textul în câmpurile  (Nume și Mesaj) de mai jos și apoi apăsați butonul Post .

2. Nu uitați să fiți respectuoși atât în atitudine cat și în limbaj!!!

3. Țineți cont de faptul că mesajul Dvs. NU va apărea instant pe această pagină!!!